21 грудня закінчився перший навчальний семестр в Школі юного фізика при відділенні фізики та астрономії ФМФІТ ОНУ. Тридцять учнів 11 класів з шкіл міста Одеса та смт Великодолинське протягом семестру слухали лекції доцента Поліщука Д.Д. з механіки та молекулярної фізики, брали участь у демонстраційних експериментах професора Гоцульського В.Я., розв'язували задачі з керівником учнівських команд Рішельєвського ліцею, - переможців турнірів юних фізиків І.П.Шаповаловим.

В другому семестрі, що розпочнеться 18 січня в 15.00, за адресою вул. Пастера 42, ауд.6, учні школи Юного фізика вивчатимуть електрику та магнетизм, оптику, атомну і ядерну фізику. В навчальному плані школи - ще більше яскравих дослідів, екскурсії в лабораторії, і звичайно, розв'язок задач, максимально наближених до завдань ЗНО з фізики минулих років.

Паралельно з Школою Юного фізика для учнів шкіл зі всієї України успішно працює Заочна фізична школа, учні якої самостійно розв'язують завдання 9 турів, надсилають їх і отримають рецензовані відповіді. Близько 50 учнів Заочної школи вже розв'язали половину завдань школи. Детально про заочну фізичну школу на сайті http://phys.onu.edu.ua/uk/zaochna-fmsh та за телефоном 048-723-63-02

Гоцульский опыты